Igre za djecu u prirodi

Spread the love

Hrvatsko planinarsko društvo Gojzerica Požega i planinarska sekcija ”Pegaz” Katoličke osnovne škole organizirali su igre za djecu u prirodi kako bi ih malo odvukli od raznih vrsta ekrana. Djecu su pratili roditelji pa se nakupila veća skupina od oko 50-tak planinara. Prvo su malo hodali. Nekima je išlo lakše, nekima malo teže, a neki su dio puta proveli na tatinim ramenima.

Kada su se smjestili, mogao je početi program… Prvi na redu bio je obilazak tri izvora obližnja izvora, koja se nalaze u krugu od 500 metara – termalni izvor, izvor Dubočanke i izvor Gospe od suza. Nakon obilaska krenule su igre – bacanje kamena s ramena, skakanje u vrećama, planinarski memory, utrka s balonima…

”Nećemo vam sve otkriti, već nam sljedeći puta i vi dođite” – rekla je Anita Savić, organizator ovih igara za djecu. U nekim igrama su se okušali i veliki. Nakon što su se iscrpili igrama, vodiči su naložili vatru kako bi se djeca i roditelji okrijepili pravom planinarskom hranom – slaninom i kobasicama sa štapa.

Našlo se tu i sljezovih kolačića i hladne izvorske vode za ugasiti žeđ. Trebalo je puno toga pojesti i popiti kako bi se vratila potrošena energija. Za kraj organizirano je povlačenje užeta. Bilo je tu puno smijeha i dvije-tri suzice. Po završetku igara, svi su nagrađeni finim čokoladicama, koje je sponzoriralo požeško Zvečevo. Na putu kući dogovoren je ponovni susret. Borovnice nas čekaju!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *