Ostala događanjaSkupštine

Godišnja skupština HPD Gojzerica – 15.12.2018.

Članovi Hrvatskog planinarskog društva Gojzerica održali su redovnu godišnju izvještajnu skupštinu uz dodjelu priznanja i zahvalnica pojedincima i ustanovama koji su im pomogli u prvoj godini postojanja Društva.

HPD Gojzerica mlado je planinarsko društvo osnovano 22. studenoga 2017. godine. Unatoč tome, prva godina djelovanja ispunjena je zavidnim rezultatima te brojnim ispunjenim ciljevima, izvijestio je predsjednik HPD Gojzerica Višeslav Turković.

“U prvoj godini puno smo radili na promidžbi društva, napisali smo i četiri članka za Hrvatski planinar, aktivno smo sudjelovali na šest javnih događaja i manifestacija, a u svrhu još bolje promidžbe prisutni smo i na društvenim mrežama. Prilikom osnivanja zacrtali smo ciljeve. Jedan od njih bio je na kraju godine imati 50 članova, godinu smo završili sa 66 člana. Tu je i održavanje nekoliko važnih izleta pri čemu smo uspjeli ostvariti 34 izleta s velikim izletom na Prokletiju u Albaniju. Posebno smo ponosni na taj odlazak u Albaniju i uspon na Prokletiju gdje je bilo 37 planinara, a njih 17 uspjelo je doći do samog vrha. Vratili smo se kao pobjednici, oni koji ulaze u povijest hrvatskog planinarstva jer išli smo najtežim usponom i pod vrlo teškim, nezapamćenim uvjetima,” izvijestio je Turković.

“Želja nam je organizirati i vlastitu manifestaciju pa smo organizirali Obiteljski izlet koji je okupio 60-tak sudionika, planinari ali i cijele obitelji i time smo vrlo zadovoljni. Za iduću godinu prijavili smo taj izlet Hrvatskom planinarskom savezu i očekujemo još veći broj ljudi, a planiramo i profesionalniju organizaciju s dvije staze – jednu za obitelji, a drugu, zahtjevniju za planinare. Izlet će se održati 10. ožujka, a događaj smo vezali uz Dan grada Požege. Uz to, održali smo 34 izleta s licenciranim vodičima iz društva, šest botaničko-edukativnih izleta po kojima smo postali prepoznatljivi, osam izleta na domaće gorje te smo organizirali i Opću planinarsku školu koja je u tijeku i čiji program traje četiri mjeseca,” dodao je predsjednik Turković.

U ime Grada Požege i požeškog gradonačelnika, nazočne je pozdravio njegov zamjenik Ferdinand Troha.” Mlada ste udruga, mlado društvo u svakom pogledu, brojno i aktivno. U gradu Požegi trebaju nam aktivna društva i vjerujem da, osim što se družite i ispunjavate svoje interese, uspješno promovirate zdrave stilove života i privlačite mlade i na tome vam hvala. Jer, i Grad Požega nastoji promovirati zdrave stilove živote baš kao i planinari. Važno je što se u društvima poput vašeg afirmira i poželjan odnos prema prirodi, stoga vjerujem kako će i vaše društvo u budućem razdoblju ostvariti još puno edukativnih sadržaja i aktivnosti,” rekao je Troha te svima poželio ugodne blagdane i uspješnu 2019. godinu.

Na skupštini su dodijeljena priznanja i zahvalnice pa je Ivica Šnajder primio priznanje HDP Gojzerica za predani rad u planinarskom društvu, tj. za vrlo uspješno vođenje Sekcije za zaštitu prirode i promociju zdravog života i za kreiranje i održavanje web stranice društva. Članovi HPD Gojzerice Ivan Papac, Dražen Jakoubek, Frano Barišić, Tomica Marinac i Višeslav Turković primili su brončani znak, priznanje HPS-a, a zahvalnicu Društva dobili su:Grad Požega, Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, Portal Slavonski.hr, HGSS Požega i Vinarija Vojak Požega.